10 ползи от фитнес ластици за тренировка

10 ползи от тренировките с фитнес ластици

Фитнес ластиците за тренировка са чудесен метод за тренировка, особено за онези, които предпочитат да спортуват у дома или да съчетават пътуванията с тренировките си, или просто да разнообразят тренировките с тежести във фитнеса. Има десетки ползи от тренировка с ластици в къщи и с тези малки ластични ленти. Колкото повече научиш за предимствата на упражненията с ластици за фитнес, толкова повече ще бъдеш мотивиран да ги добавиш към собствения си професионален или домашен фитнес.
 
Този евтин метод за тренировка е идеален вариант за тренировка за хора на всяка възраст или фитнес ниво. Но не позволявай простотата им да ви заблуди. Упражненията на тренировъчните ластици са изненадващо ефективни и предлагат много предимства пред традиционните свободни тежести. Ще ти разкажа за някои от тях:
 

1. ЛАСТИЦИ ЗА ФИТНЕС СА СЪС СУПЕР СЪОТНОШЕНИЕ ЦЕНА/КАЧЕСТВО

Независимо дали ги купувате поотделно или като комплект, фитнес ластиците за тренировка са евтино допълнение към оборудването за домашен фитнес или за разнообразяване на стандартните фитнес тренировки. Комплектът от 5 бр. ластици на PrimaFIT пристигат с кратка електронна книжка „Как да се храним здравословно“ и подробно онлайн видео обучение с над 50 упражнения за цялото тяло с фитнес ластици за тренировка.
 

2. РАЗПОЛАГАТ С РАЗЛИЧНИ НИВА НА СЪПРОТИВЛЕНИЕ

Лентите за съпротива се предлагат в множество нива на съпротивление, ластиците PrimaFIT имат 5 нива на съпротивление. Като може да ги комбинирате по 2 или 3 едновременно и по този начин може да достигнете много високи натоварвания. По време на упражнението можеш по-нататък да коригираш нивото на съпротивлението, като просто като смените ластика, както и като комбинирате множество ленти за съпротива, за да увеличите предизвикателството.
 

3. ФИТНЕС ЛАСТИЦИТЕ РАЗНООБРАЗЯВАТ СТАНДАРТНИТЕ УПРАЖНЕНИЯ

Упражненията с фитнес ластици често се основават на познати движения за силова тренировка. Също така има възможност да се комбинират движения и по този начин да се натоварва мускула под множество ъгли, все едно разполагаш с супер модерен и скъп фитнес уред.
 

 4. С ЛАСТИЦИТЕ ЗА ТРЕНИРОВКИ МОЖЕ ДА НАТОВАРВАШ ЦЯЛОТО СИ ТЯЛО

Фитнес ластиците PrimaFIT пристигат с онлайн видео тренировка с над 50 упражнения за тренировка на цялото тяло. По този начин може да се натоварват всички мускулни групи.
 

 5. СПЕСТЯВАТ ПРОСТРАНСТВО ЗА СЪХРАНЕНИЕ

Когато нямате много място за домашен фитнес, фитнес ластиците за тренировка са чудесен вариант, който се съхранява в много малко място. Просто се прибират в торбичката за съхранение и се оставят в някой шкаф.
 

 6. УПРАЖНЕНИЕ НА ПЪТЯ

Тъй като са толкова малки леки и лесни за пренасяне, ластиците за тренировка са чудесен начин да тренираш когато си на път, на екскурзия или командировка. Всички упражнения и мускулни групи могат да се тренират с ластиците на малко пространство като хотелската стая.
 

 7. ДОБАВЕТЕ РАЗНООБРАЗИЕ КЪМ ТРЕНИРОВКАТА СИ

С течение на времето мускулите се адаптират към всяка една тренировка. Отлична идея е да се смесят упражнения с фитнес ластици в кръгова тренировка със свободни тежести или машини. Мускулите ще работят по различен начин и по този начин, ще получат необходимия стимул за растеж.
 

 8. БЕЗОПАСНА ТРЕНИРОВКА, ДОРИ КОГАТО СИ САМА

Фитнес ластиците дават възможност за силова тренировка, без риск от падане на голяма тежест върху крака или някакви други наранявания, които са възможни при тренировките с тежести. Това ги прави идеални за тренировки, когато нямате личен треньор или тренировъчен партньор, който да наблюдава тренировката ти.
 

 9. МОЖЕ ДА ГИ КОМБИНИРАШ С ДРУГИ УРЕДИ И СЪОРЪЖЕНИЯ

Фитнес ластиците могат да работят отлично сами, така те могат и да се комбинират и с други съоръжения за тренировки. Възможни са чудесни комбинации на стандартните упражнения с упражнения с ластици. Мускулите ще получат точно това от което се нуждаят за да станат по-очертани.
 

 10. НАПРАВИ ЕФЕКТИВНА ТРЕНИРОВКА

Въпреки, че има разлики между упражненията със свободни тежести и с фитнес ластици, и двете са ефективни. Представи си движението на дъгата, което прави ръката ти, докато правиш бицепсово сгъване. Свободните тежести ще се чувстват най-тежки в началото на тази дъга, докато с ластиците за тренировка мускулите работят най-усилено в края на дъгата (когато ластика е най-опънат). Натоварването е в различна фаза от движението, така че двата вида тренировки се допълват идеално.
 
Може да видиш други интересни публикации тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *