Как да избера фитнес ластици за тренировка т. нар. тренировъчни ластици?

Как да избера фитнес ластици за тренировка или тренировъчни ластици 45

Т. нар. Фитнес ластици за тренировка или може би по познати като Тренировъчни ластици са все още нов фитнес продукт, който не е достатъчно познат на всеки любител на фитнеса и тренировките, но леко по леко набира популярност във фитнес средите и все повече спортуващи научават за големия на брой благоприятни ефекти от упражненията с ластици за тренировка

Получаваме все по-често въпроса:

Как да избера тренировъчни ластици?

Как да разпозная качествените фитнес ластици за тренировка?

Кое е най-важното, което трябва да знам за ластиците за фитнес?

Няма еднозначен отговор на тези въпроси. Всеки трениращ се отличава със множество характеристики, като пол (мъж, жена), възраст, степен на тренировъчна подготовка, цели в тренировката, вид спорт и много други. Нуждите на всеки трениращ са строго индивидуални.

За всеки трениращ ще има най-голяма ползва от различен вид ластик, затова в този материал ще предоставим малко повече информация за тренировъчните ластици, така че сами да направите своя избор кои тренировъчни ластици са най-подходящи за вас.

Съдържание

За какво се използват тренировъчните ластици и какво им е предназначението?

За първи път подобие на тренировъчни ластици са използвани еластични ленти в началото 20 век, като помощно средство за рехабилитация.

Ластиците били използвани от лекари за създаване на слабо съпротивление и подпомагане на движенията, които пациентът трудно извършвал.

По този начин с постепенно усилване на натоварването се възстановявало пълното движение на ставата или мускула. 

фитнес ластици за тренировка - тренировъчни ластици - рехабилитация 1
фитнес ластици за тренировка - тренировъчни ластици - рехабилитация 1

Днес тренировъчните ластици се използват за:

 • Загрявка (лекото разтягане с помощта на тренировъчните ластици, се подготвят мускулите, които ще участват в предстоящата част на тренировката);
 • Раздвижване на ставите и ставна мoбилизация;
 • Стречинг преди и след тренировка;
 • Повишаване на гъвкавостта и мобилността на ставите и мускулите;
 • Подпомагане на начинаещи в практикуването на йога и пилатес
 • Допълнително съпротивление при специфични упражнения
 • Основен източник на съпротивление и натоварване за мускулите
 • Подпомагане и асистиране на натоварването при упражнения като лицеви опори, набиране, клек, кофички и др.
 • Разнообразни упражнения за мускулите на краката (бедра) и глутеуса

Определено изборът на фитнес ластик тренировка ще зависи от вашите цели и от моментното ви състояние.

Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT подпомага набиране мъж
Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT подпомага набиране мъж
Фитнес ластици за тренировка тренировъчни ластици за вкъщи 2
Фитнес ластици за тренировка тренировъчни ластици за вкъщи 2

Какво трябва да знаем за фитнес ластиците за тренировка преди да изберем?

Тренировъчни ластици за рехабилитация

Ластиците, които се използват за рехабилитация се използват за подпомагане възстановяването на продължително обездвижени хора, след контузия, злополука или заболяване засягащо функционалността на мускулите, ставите и сухожилията.

Основната функция на тези рехабилитационни ластици е да активира и раздвижи постепенно засегнатите мускулни групи, стави и сухожилия. По този начин подпомагат повишаването на мускулната сила, мобилността и еластичността на мускулите.

Фитнес ластиците за тренировка са подходящи за физикална терапия, целяща заздравяване на връзките, сухожилията и увеличаване на мускулната сила, след контузия, операция или продължително обездвижване. Тренировъчните ластици за фитнес изключително много помагат за повишаване на мобилността и гъвкавостта на мускулатурата и имат огромно приложение в практиката на физио- и кинезитерапевтите.

Има много разновидности на ластици, използвани за рехабилитация и възстановяване, като най-често за тази цел се използват плоски тънки ластици, приличащи на хавлия или ластици с отделни рингове.

Рехабилитационните ластици са разделени на степени на натоварване и обикновено са с различен цвят.

фитнес ластици за тренировка - тренировъчни ластици - рехабилитация
фитнес ластици за тренировка - тренировъчни ластици - рехабилитация
фитнес ластици за тренировка - тренировъчни ластици - рехабилитация 3
фитнес ластици за тренировка - тренировъчни ластици - рехабилитация 3
фитнес ластици за тренировка - тренировъчни ластици - рехабилитация 2
фитнес ластици за тренировка - тренировъчни ластици - рехабилитация 2

Проблемът на тези ластици, че тях може да се използват само за това и не може да ги ползвате за целите на фитнес тренировката, което до някаква степен обезсмисля тяхното закупуване

Друг минус е, че цената им е доста висока за своето тясно специализирано приложение.

Нашето мнение е, че при нужда от рехабилитационни ластици по-добрия вариант е закупуването на тренировъчни ластици тип затворен кръг, защото те може да се използват за рехабилитация и за фитнес тренировки и упражнения.

Такъв тип ластици са:

 

Комплект фитнес ластици за тренировка – 5 бр. Тренировъчни ластици

и

Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление

Фитнес ластици за тренировка – тренировъчни ластици

За разлика от рехабилитационните, тренировъчните ластици за фитнес упражнения са по-дебели, по-здрави и с по-голямо съпротивление, което ги прави подходящи за допълнение към упражненията или за основен тренировъчен уред заместващ фитнес тренировката и тежките упражнения във фитнеса. По този начин позволяват постигането на пълноценна тренировка в домашни условия.

Изключително голямо предимство на тренировката с фитнес ластици е, че може да се контролира степента на съпротивление, по този начин да се предпазваме от нежелани контузии и претрениране.

Контролирането на съпротивлението се осъществява, като избираме колко да опънем тренировъчния ластика при започване на упражнението.

Ако го опънем по-малко, упражнението през цялата си амплитуда ще бъде по-малко натоварващо. Ако опънем тренировъчният ластик повече, още в начална фаза на упражнението ще имаме по-голямо натоварване.

Тъй като Фитнес ластиците за тренировка натоварват мускула през цялата му амплитуда, усилието в крайна сметка, което поражда мускулния растеж е по-голямо. Това позволява с по-малко върхово натоварване на породи по-голямо напомпване и по-голям мускулен растеж (хипертрофия). Това предразполага всеки трениращ да постигне по-бързо желаните резултати.

С фитнес ластиците за тренировка може да изпълняваме упражнения подпомагащи ставната мобилност и мускулната еластичност.

 

Фитнес ластиците за тренировка могат да помогнат на всеки спортуващ:

 • Да не се притеснява дали ще успее да отиде до фитнес залата за тренировка, а ще може да направи пълноценна тренировка вкъщи.
 • Винаги да има време да за пълноценна тренировка, независимо дали има време за фитнес тренировка, дали е на почивка или командировка
 • Да разнообрази тренировката си така, че да натовари мускулатурата си под различен ъгъл и с различна интензивност.
 • Да има една по-динамична тренировка, като в същото време намалява вероятността за контузия, като избягва пиковите натоварвания при вдигането на свободни тежести.
 • Да комбинира упражненията с фитнес ластици със стандартните фитнес упражнения за по-интензивна тренировка, като по този начин увеличава кръвоснабдяването на мускулатурата, изгарянето на повече калории и освобождаването от излишните подкожни мазнини, което води до загуба на излишните килограми.

 

По-малко известни предимства на тренировъчните ластици.

Фитнес ластиците за тренировка са иновативен метод за тренировка и може да се използва както във фитнес залите, така и за тренировки и упражнения вкъщи.

С тренировъчните ластици може да се натоварват всички мускулни групи – крака (бедра), седалищни мускули (дупе, глутеус), ръце (бицепс и трицепс), гърди, гръб, рамене и трапец.

Цената на фитнес ластиците за тренировка обикновено е по-ниска от месечната карта за фитнес зала, но позволява използването на ползите от тях дълги години.

Учените са открили, че първото качество, което човек губи е гъвкавостта и мобилността. Вероятно, това е една от причините практикуващите йога да имат дълъг активен живот.

Тренировъчните ластици се използват все повече от начинаещи в практикуването на йога, пилатес, спортна гимнастика, художествена гимнастика, лека атлетика и много др. спортове, като им помагат за по-лекото преминаване към по-високите степени на гъвкавост.

Друг голям положителен ефект, който спортуващите могат да получат от упражненията с фитнес ластиците за тренировка е повишаването на експлозивната сила. Подходящи са за спортуващи футбол, баскетбол, волейбол, бокс, ММА, лека атлетика и други.

 

Какво друго трябва да знаем за фитнес ластиците за тренировка

Тренировъчните ластици са предназначени за всички спортуващи и няма ограничения да бъдат използвани от напълно начинаещи, много напреднали или професионални спортисти.

 

Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT натурален латекс
Фитнес-ластици-за-тренировка-с-голямосъпротивление-различни-степени-видео-с-упранения

Кои фитнес ластици за тренировка са най-качествени и здрави?

Най- качествените фитнес ластици са произведени от 100% натурален латекс. Това е естествен високо еластичен материал, без неприятни миризми и не причинява алергии и възпаления на кожата. Естественият латекс не се напуква лесно и е значително по-издържлив във времето от стандартните фитнес ластици от гума.

Стандартните ластици за тренировка са произведени от материали на основата на гума с множество химични примеси, които правят фитнес ластика груб, с неприятна миризма, слабо еластичен, лесно да се напуква и къса.

При тренировъчните ластици също има различно оцветяване за различните степени, като най-добрия начин е колкото по-малко е съпротивлението толкова по-светъл е цвета.

Съпротивлението на фитнес ластиците за тренировка варира от вида на ластика и от неговата дължина, като в килограми то е в диапазона от 3 кг. до над 60 кг.

Кой тренировъчен ластик да изберем спрямо съпротивлението нуждите ни?

Има няколко индивидуални фактора, с които трябва да се съобразим при избора на тренировъчен ластик:

 • За какво ще използваме фитнес ластика за тренировка?
 • Колко тежим?
 • Каква сила имаме?
 • Колко сме напреднали?
 • Какво качество (сила, издръжливост, експлозивна сила, гъвкавост) искаме да развием?
 • Какви упражнения искаме да правим с ластика за фитнес?

 

Ще ви представим различните видове ластици за фитнес и за какво може да ги използвате, така че вие сами да може да прецените, кой тренировъчен ластик е най-подходящ за вас.

Пример: Фитнес ластик със съпротивление от 16 до 39 кг ще бъде прекалено тежък за жена тежестта 50 – 55 кг, без особен тренировъчен опит, но ще бъде подходящ за спортуващ мъж с няколко годишен тренировъчен опит с тегло от 80 – 85 кг.

Упражненията, за които ще се използват фитнес ластиците за тренировка, също са важен фактор при избора на тренировъчен ластик. Тренировъчен ластик, който е подходящ за бицепсово сгъване ще бъде лек за тренировка за крака или гръб. И фитнес ластик подходящ за клекове, трудно бихте ползвали за трицепсово разгъване.

Най-добрият вариант е всеки трениращ да има няколко ластици за фитнес. Така, ще може да ги използвате за всякакъв вид упражнения и винаги ще имате подходящ тренировъчен ластик винаги под ръка. Също така, когато имате няколко ластици за тренировка с различни съпротивления, ще може да имате прогрес във времето и постепенно ще увеличавате натоварването.

Ще ви представим Фитнес ластици за тренировка PrimaFIT, и ще опишем всеки един от тях, за кого е най-подходящ, за какви упражнения са подходящи и какво ще получите като подарък в допълнение.

 


1. Свалете безплатно приложение за телефон QR code scanner / reader

2. Включете приложението и насочетe камерата на телефона към QR кода

3. Ще получите достъп до Видеото с 111 упражнения с фитнес ластици за тренировка
ластици за тренировка с голямосъпротивление различни степени видео с упранения 50

Бонусите се получава по следния начин:

 1. Свали, което и да е мобилно приложение, отговарящо на QR code scanner
 2. Сканирай QR кода от флаера в пакета
 3. Получи БОНУСИТЕ
 

 

Първият вид фитнес ластици за тренировка, който ще Ви представим е:

Комплект фитнес ластици за тренировка 5 бр.

с 5 степени на съпротивление и 2 допълнителни бонуса към тях:

 

Допълнителните бонуси са следните:

1 – Онлайн Видео с 50 упражнения с ластици за тренировка за цялото тяло разделени по мускулни групи

 • Упражнения за крака (бедра) и дупе
 • Упражнения за корем
 • Упражнения за гърди
 • Упражнения за гръб
 • Упражнения за рамо
 • Упражнения за ръце (бицепс и трицепс)
 • Комплексни упражнения

2 – Електронна книга „Как да се храним здравословно“


Електронна книга "Как да се храним здравословно"

Онлайн видео с 50 упражнения за цялото тяло, разделени по мускулни групи

5 ластици за тренировка с 5 степени на съпротивление от 3 кг до 20 кг

Изработени от екологичен 100% натурален латекс - за по-голяма еластичност и здравина

Торбичка с размери 15 х 8 х 3 см - достатъчно малка, да се носи във всяка дамска чанта
ластици за тренировка комплект ластици 5 степени видео с упранения 19
Ластици за тренировка комплект ластици 5 бр с видео с упражнения и електронна книга 5
Ластици за тренировка комплект ластици 5 бр с видео с упражнения и електронна книга 5

Те са комплект ластици за фитнес, главно предназначен за тренировки за жени и главно за упражнения за крака (бедра) и дупе.

Всеки един ластик е дълъг 25 см. По този начин натоварването на мускула се осъществява от началната точка на движение.

Ширината е 4 см, а дебелината е различна – 0.3мм, 0.4мм, 0.6мм, 0.8мм, 1.0мм,  като тя определя 5 степени на натоварване различно за всеки един ластик.

Комплектът пристига с удобна и компактна торбичка за съхранение.

 

За какво са подходящи:

 • За редовно спортуващи и напреднали, за да разнообразят тренировката
 • За възстановяване от контузии и обездвижване
 • За дами, които искат да направят апетитно дупе и да стегнат бедрата
 • За спортуващи, които искат да развият мускулатурата на краката (бедра, адуктори, абдуктори)
 • За жени, които искат да тренират освен долната част на тялото и горната (ръце, рамене
 • За практикуващи йога и пилатес
 • За хора, които пътуват често
 • За възрастни хора
 • За майки с деца
 • Загрявка и подготовка за тренировка
 • Стречинг и разтягане
 • Рехабилитация и превенция
 • За допълнително съпротивление
 • За основен източни на съпротивление

 

Другия вид тренировъчни ластици са:

Фитнес ластици за тренировка са с голямо съпротивление

Те представляват тренировъчни ластици със затворен контур с обща дължина 208 см, дебелина 4 мм и с различна ширина – 13, 19, 22, 32, 45 мм. С тези тренировъчни ластици, ще получите достъп до онлайн видео с повече от 111 упражнения с фитнес ластици за тренировка, разделени на мускулни групи:

 • Упражнения за крака (бедра) и дупе
 • Упражнения за корем
 • Упражнения за гърди
 • Упражнения за гръб
 • Упражнения за рамо
 • Упражнения за ръце (бицепс и трицепс)
 • Комплексни упражнения

 


Ще получите достъп до Видеото с 111 упражнения с фитнес ластици за тренировка

Фитнес ластици за тренировка с 5 степени на съпротивление
за тренировка с високо съпротивление 1000х1000

1. Първата степен на съпротивление е:

Фитнес ластик за тренировка с голямо съпротивление – леко натоварване 7-16 кг – жълт цвят


Онлайн Видео с 111 упражнения с фитнес ластици за тренировки, разделено на мускулни групи

Най-лекият фитнес ластик от ластиците за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT

Дължина на затворения кръг 208 см, широчина 13 мм и дебелина 45 мм. Съпротивление 7-16 кг

Ластик за тренировка от 100% натурален латекс, за по-голяма еластичност и здравина
ластици за тренировка с голямосъпротивление различни степени видео с упранения 6
Фитнес ластик за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT жълт лек 7-16 кг
Фитнес ластик за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT жълт лек 7-16 кг

Като подарък ще получите онлайн видео с 111 упражнения с ластици за тренировка разделени по мускулни групи

Жълтият ластик за фитнес е подходящ е за:

 • Трениращи жени и мъже
 • Начинаещи в тренировките
 • За леки натоварвания
 • За напреднали спортуващи, които ще изпълняват изолирани упражнения
 • Подходящ е за упражнения за ръце, рамене, крака, корем и изолирани упражнения за гърди
 • За загрявка и подготовка за тренировка
 • За стречинг и разтягане
 • За рехабилитация и превенция
 • За допълнително съпротивление
 • За основен източни на съпротивление
 • За асистиране при упражнения като:
 • Лицеви опори
 • Набирания
 • Кофички и др.

 

2. Втората степен на съпротивление е:

Фитнес ластик за тренировка с голямо съпротивление – леко до средно натоварване 9-27 кг – оранжев цвят


Онлайн Видео с 111 упражнения с фитнес ластици за тренировки, разделено на мускулни групи

Фитнес ластик със средно леко натоварване от ластиците за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT

Дължина на затворения кръг 208 см, широчина 13 мм и дебелина 45 мм. Съпротивление 7-16 кг

Ластик за тренировка от 100% натурален латекс, за по-голяма еластичност и здравина
ластици за тренировка с голямосъпротивление различни степени видео с упранения 3
Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT видео с 111 упражнения за тренировка вкъщи оранжев 1
Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT видео с 111 упражнения за тренировка вкъщи оранжев 1

Като подарък ще получите онлайн видео с 111 упражнения с ластици за тренировка разделени по мускулни групи

Оранжевият ластик за фитнес е подходящ е за:

 • Трениращи жени и мъже
 • Начинаещи и напреднали в тренировките
 • За леки до средни натоварвания
 • За напреднали спортуващи, които ще изпълняват изолирани упражнения
 • Подходящ е за упражнения за ръце, рамене, крака и изолирани упражнения за гърди
 • За загрявка и подготовка за тренировка
 • За стречинг и разтягане
 • За рехабилитация и превенция
 • За допълнително съпротивление
 • За основен източни на съпротивление
 • За асистиране при упражнения като:
 • Лицеви опори
 • Набирания
 • Кофички и др.

 

3. Третата степен на съпротивление е:

Фитнес ластик за тренировка с голямо съпротивление – средно натоварване 11-29 кг – червен цвят


Онлайн Видео с 111 упражнения с фитнес ластици за тренировки, разделено на мускулни групи

Фитнес ластик със средно натоварване от ластиците за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT

Дължина на затворения кръг 208 см, широчина 13 мм и дебелина 45 мм. Съпротивление 7-16 кг

Ластик за тренировка от 100% натурален латекс, за по-голяма еластичност и здравина
ластици за тренировка с голямосъпротивление различни степени видео с упранения 5
Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT видео с 111 упражнения за тренировка вкъщи червен 1
Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT видео с 111 упражнения за тренировка вкъщи червен 1

Като подарък ще получите онлайн видео с 111 упражнения с ластици за тренировка разделени по мускулни групи

Червеният ластик за фитнес е подходящ е за:

 • Трениращи жени и мъже
 • Начинаещи и напреднали в тренировките
 • За средни натоварвания
 • За средно напреднали трениращи, които ще изпълняват базови упражнения и за напредлали спортуващи, които ще изпълняват изолирани упражнения
 • Подходящ е за упражнения за ръце, рамене, крака гръб и гърди
 • За загрявка и подготовка за тренировка
 • За стречинг и разтягане
 • За рехабилитация и превенция
 • За допълнително съпротивление
 • За основен източни на съпротивление
 • За асистиране при упражнения като:
 • Лицеви опори
 • Набирания

 

4. Четвъртата степен на съпротивление е:

Фитнес ластик за тренировка с голямо съпротивление – тежко натоварване 16-39 кг – син цвят


Онлайн Видео с 111 упражнения с фитнес ластици за тренировки, разделено на мускулни групи

Фитнес ластик с тежко натоварване от ластиците за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT

Дължина на затворения кръг 208 см, широчина 13 мм и дебелина 45 мм. Съпротивление 7-16 кг

Ластик за тренировка от 100% натурален латекс, за по-голяма еластичност и здравина
ластици за тренировка с голямосъпротивление различни степени видео с упранения 2
Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT видео с 111 упражнения за тренировка вкъщи син1
Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT видео с 111 упражнения за тренировка вкъщи син1

Като подарък ще получите онлайн видео с 111 упражнения с ластици за тренировка разделени по мускулни групи

Синият ластик за фитнес е подходящ е за:

 • Трениращи мъже
 • Средно напреднали и напреднали в тренировките
 • За средно тежки и тежки натоварвания
 • За средно напреднали трениращи, които ще изпълняват базови упражнения. Трудно може да се използва този фитнес ластик за изолирани упражнения
 • Подходящ е за упражнения за ръце, рамене, крака гръб и гърди
 • За допълнително съпротивление
 • За основен източни на съпротивление
 • За асистиране при упражнения като:
 • Лицеви опори
 • Набирания
 • Кофички и др.

 

 

5. Петата степен на съпротивление е:

Фитнес ластик за тренировка с голямо съпротивление – много тежко натоварване 23-57 кг – лилав цвят


Онлайн Видео с 111 упражнения с фитнес ластици за тренировки, разделено на мускулни групи

Най-тежкият фитнес ластик от ластиците за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT

Дължина на затворения кръг 208 см, широчина 13 мм и дебелина 45 мм. Съпротивление 7-16 кг

Ластик за тренировка от 100% натурален латекс, за по-голяма еластичност и здравина
ластици за тренировка с голямосъпротивление различни степени видео с упранения 4
Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT видео с 111 упражнения за тренировка вкъщи лилав 2
Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT видео с 111 упражнения за тренировка вкъщи лилав 2

Като подарък ще получите онлайн видео с 111 упражнения с ластици за тренировка разделени по мускулни групи

Лилавият ластик за фитнес е подходящ е за:

 • Трениращи мъже
 • Напреднали в тренировките
 • За тежки и много тежки натоварвания
 • За средно напреднали и напреднали трениращи, които ще изпълняват базови упражнения. Трудно може да се използва този фитнес ластик за изолирани упражнения
 • Подходящ е за упражнения за рамене, крака гръб и гърди
 • За допълнително съпротивление
 • За основен източни на съпротивление
 • За асистиране при упражнения като:
 • Лицеви опори
 • Набирания
 • Кофички и др.

 

Изводи:

В заключение на тази надяваме се полезна за вас статия, ще бъде добре за вас да запомните, че при избора на фитнес ластици за тренировка или т. нар тренировъчни ластици за фитнес трябва да обърнете внимание на:

 1. Какво е качеството на ластиците за тренировка?

 2. От какво са направени?

 3. Каква степен на съпротивление е фитнес ластика?

 4. Има ли допълнителна информация какви упражнения и тренировки можем да правим с ластиците за фитнес?

 

Ако материалът е бил интересен за вас, ще сме много благодарни ако го споделите с вашите приятели.

Може да прочетете и други наши статии на тема фитнес тренировки и фитнес упражнения.

 

Други интересни статии за тренировки и фитнес упражнения

Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT 5 броя - тренировъчни ластици за фитнес
Фитнес ластици за тренировка с голямо съпротивление PrimaFIT 5 броя – тренировъчни ластици за фитнес

6 thoughts on “Как да избера фитнес ластици за тренировка т. нар. тренировъчни ластици?

 1. Димитър Иванов says:

  Много добра статия. Ако може и малко повече информация за упражнения с ластици за тренировка

 2. Валентин Иванов says:

  Аз имам опит с тренировките с ластици, но статията ми беше много полезна, за да направя сравнение, между различните видове тренировки с ластици.

 3. Яворка Накова says:

  Интересна статия. Може ли ластиците за тренировка да се предпазят от скъсване? Че съм имал инцидент преди време.

 4. Pingback: Най-добрите 10 упражнения с ластици за тренировка за Гръб | Primazon.net

 5. Pingback: ТОП 8 Упражнения с ЛАСТИЦИ за ТРЕНИРОВКА за ГРЪБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *